Prepustite se tijekom uskrsnih blagdana klasičnim okusima na drugačiji način. Uz tradicionalne delicije poslužite i naš ukusni uskrsni kolač, napravljen od najboljih namirnica. Taj će desert dovesti slavlje do savršenstva. Podijelite uskrsnu radost uz komad uskrsnog kolača i šalicu mirisne kave.
Za 1 kalup od kuglofa.
Zagrijte pećnicu na 170C.
Namastite i pobrašnite kalup.
Miksajte šećer, maslac i sol dok ne postanu svijetli i pjenasti.
Dok se maslac miksa napravite pastu od kakaa i 70g mlijeka.
Postepeno dodajte žumanjke u maslac i šećer.
Pomiješajte sve suhe sastojke i naizmjenično s 150g mlijeka dodajte u smjesu maslaca i žumanjaka.
Napravite snijeg od bjelanjaka i 180g šećera i iz 3 puta dodajte u smjesu žumanjaka i maslaca (smjesa će izgledati malo razdvojeno).
Odvojite 400g smjese i umiješajte pastu od kakaa.
Naizmjenično stavljajte svijetlu pa tamnu smjesu u kalup.
Stavite peći na otprilike 55min li dok čačkalica ne izađe suha.
Kada kuglof izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi 20ak minuta.
Izvadite ga iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki.
U međuvremenu napravite ganache tako da zakuhate vrhnje i prelijete preko čokolade.