Za dvije više torte promjera 16cm ili nižu 26cm.
- Za biskvit miksajte žumanjke i postepeno dodavajte ulje, kao da radite majonezu.
- Nakon što se potrošili svo ulje, dodajte koricu i sok limuna.
- U međuvremenu miksajte bjelanjke sa šećerom dok se ne oformi čvrst snijeg.
- Dodajte špatulom dio snijega u žumanjke, zatim postepeno prosijano brašno sa praškom za pecivo i istim redoslijedom dalje dok ne potrošite sve.
- Ulijte po 310g smjese u 3 kalupa promjera 18cm ili u jedan veći promjera 26 pa nakon hlađenja prerežite biskvit na pola.
- Dok se biskviti hlade, napravite kremu tako što ćete dobro izmiksati maslac sa šećerom u prahu.
- Dodajte zatim krem sir, limun koricu, sok i sve skupa još dobro izradite – pazite da vam se maslac potpuno izmješao sa ostakom sastojaka.
- Ravnomjerno nanesite kremu između biskvita i zatim obložite cijelu tortu.
- Ostavite minimalno 2 sata u frižideru da se dobro ohladi.
- Ukrasite jestivim cvijećem i kandiranim koricama limuna.