SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različite arome, različiti načini pripreme, ali uvijek onaj karakteristični Barcaffè okus.

Otkrij više

Pokreni se

Dobra kava razbuđuje. Najbolje te pokreće. Otkrij projekte koji se kreću.

Barcaffè svijet

Naš svijet se vrti oko kave. Zakorači u njega i pogledaj kako smo se kretali kroz vrijeme.

Shop

Kako nikada ne biste ostali bez omiljenog rituala, posjetite našu online trgovinu.

Recepti

Torta od limuna

Biskvit
  • Žumanjci - 6 kom
  • Suncokretovo ulje - 60g
  • Maslinovo ulje - 60g
  • Sol - 3g
  • Bjelanjci - 6 kom
  • Šećer - 200g
  • Praša za pecivo - 10g
  • Glatko brašno - 315g
  • Korica i sok od limuna - 2 kom
Krema
  • Maslac, sobna temperatura - 200g
  • Krem sir - 600g
  • Šećer u prahu - 200g
  • Sok od limuna - 50g
Nema ništa slasnije od svježe pečenog kolača s limunom koji se poslužuje uz šalicu Barcaffè kave. Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka možete pripremiti sočan i ukusan kolač koji će vas sigurno oduševiti. Neka vaš dom miriše na citruse i svježe skuhanu kavu!
Biskvit
  • Žumanjci - 6 kom
  • Suncokretovo ulje - 60g
  • Maslinovo ulje - 60g
  • Sol - 3g
  • Bjelanjci - 6 kom
  • Šećer - 200g
  • Praša za pecivo - 10g
  • Glatko brašno - 315g
  • Korica i sok od limuna - 2 kom
Krema
  • Maslac, sobna temperatura - 200g
  • Krem sir - 600g
  • Šećer u prahu - 200g
  • Sok od limuna - 50g

Za dvije više torte promjera 16cm ili nižu 26cm.

  • Za biskvit miksajte žumanjke i postepeno dodavajte ulje, kao da radite majonezu.
  • Nakon što se potrošili svo ulje, dodajte koricu i sok limuna.
  • U međuvremenu miksajte bjelanjke sa šećerom dok se ne oformi čvrst snijeg.
  • Dodajte špatulom dio snijega u žumanjke, zatim postepeno prosijano brašno sa praškom za pecivo i istim redoslijedom dalje dok ne potrošite sve.
  • Ulijte po 310g smjese u 3 kalupa promjera 18cm ili u jedan veći promjera 26 pa nakon hlađenja prerežite biskvit na pola.
  • Dok se biskviti hlade, napravite kremu tako što ćete dobro izmiksati maslac sa šećerom u prahu.
  • Dodajte zatim krem sir, limun koricu, sok i sve skupa još dobro izradite – pazite da vam se maslac potpuno izmješao sa ostakom sastojaka.
  • Ravnomjerno nanesite kremu između biskvita i zatim obložite cijelu tortu.
  • Ostavite minimalno 2 sata u frižideru da se dobro ohladi.
  • Ukrasite jestivim cvijećem i kandiranim koricama limuna.
Tvoj novi omiljeni cappuccino! Kremast. Nježan. Stvoren za uživanje.Prijavi se